Strony

4 sie 2015

Gulasz z indyka


Delikatny gulasz z indyka.
Świetnie pasuje do niego kasza
ale jak nie lubicie z ziemniakami
też jest super smaczny:)

Składniki:
700g piersi z indyka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 L szklanki bulionu drobiowego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól, pieprz
czerwona papryka
natka pietruszki

Mięso z indyka pokroić w kostkę.
Doprawić solą i pieprzem.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i
  posiekany czosnek. 
Chwilę razem smażyć.
Wlać bulion i dodać koncentrat.
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Na końcu dodać śmietanę i
 całość doprawić do smaku.

3 komentarze: