Delikatny gulasz z indyka.
Świetnie pasuje do niego kasza
ale jak nie lubicie z ziemniakami
też jest super smaczny:)
Składniki:
700g piersi z indyka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 L szklanki bulionu drobiowego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól, pieprz
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól, pieprz
czerwona papryka
natka pietruszki
Mięso z indyka pokroić w kostkę.
Doprawić solą i pieprzem.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i
posiekany czosnek.
Chwilę razem smażyć.
Wlać bulion i dodać koncentrat.
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Na końcu dodać śmietanę i
Doprawić solą i pieprzem.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i
posiekany czosnek.
Chwilę razem smażyć.
Wlać bulion i dodać koncentrat.
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Na końcu dodać śmietanę i
całość doprawić do smaku.
Czy ten gulasz pasuje także do kaszy gryczanej?
OdpowiedzUsuńTak pasuje.
UsuńNigdy nie jadłam gulaszu z indyka :)
OdpowiedzUsuń