Strony

10 sie 2015

Ciasto z galaretkami


Ciasto-deser bez pieczenia.
Z dodatkiem dużej ilości galaretek.
Na upały i nie tylko:)

Składniki:
400g serka homogenizowanego waniliowego
1 galaretka cytrynowa
3 różne kolory galaretek ( u mnie truskawkowa,
frugo i agrestowa)
owoce sezonowe ok. 200g

Galaretkę czerwoną i niebieską rozpuścić
osobno w 1 szklance gorącej wody.
Wlać do płaskiego naczynia i wstawić
po wystygnięciu do lodówki do całkowitego
stężenia (najlepiej wieczorem dzień wcześniej).
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance
gorącej wody. Gdy ostygnie zmieszać z
serkiem. Stężałe galaretki pokroić w kostkę.
Wrzucić do serka i wymieszać. Ciasto wyłożyć 
do niewielkiej blaszki lub formy żaroodpornej.
Zostawić w lodówce. Gdy stężeje na wierzch
wyłożyć owoce (u mnie borówki) i zalać galaretę.


1 komentarz: