Strony

14 lip 2010

Karkówka z grilla



Taką karkówkę robię
na każdego grilla z dedykacją dla męża.
On najbardziej ją lubi ale ja tez nie pogardzę:)


Składniki:
4 plastry karkówki

Składniki na marynatę:
2 łyżki keczupu
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka sosu sojowego
2-3 łyżki oliwy
2-3 ząbki czosnku
pieprz
majeranek
ostra papryka

Mięso lekko rozbić.W misce wymieszać
keczup, musztardę, sos sojowy,
oliwę, przeciśnięty przez praskę
czosnek i przyprawy. Dobrze wymieszać.
Włożyć mięso do marynaty
i wstawić do lodówki najlepiej
na całą noc. Upiec na grillu.

5 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczna. Może zrobię w weekend :)

    OdpowiedzUsuń
  2. i ja już czekam niecierpliwie na takie grillowe pyszności.

    OdpowiedzUsuń
  3. Polecam, chociaż przy tak wysokiej temperaturze stanie przy grillu to nie lada wyzwanie:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziś na naszym grillu królowała właśnie ta karkówka. Była pyszna! Przepis godny polecenia:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dobra marynata= pyszne mięsko. Polecam !!!

    OdpowiedzUsuń