Strony

27 sty 2015

Granola jabłkowa


Kolejna odsłona granoli. Tym razem z kawałkami
jabłka. O smaku szarlotki. Warto spróbować
pod warunkiem, że lubicie jabłka:)

Składniki:
2oog płatków owsianych górskich
1 średniej wielkości, najlepiej kwaśne jabłko
2-3 łyżki oleju
100 g płynnego miodu
szczypta soli
cynamon
można dodać rodzynki, orzechy

Jabłka pokroić w drobną kosteczkę zachowując skórkę.
Dodać do płatków owsianych. Miód zmieszać z olejem,
solą i cynamonem. Wymieszać z płatkami i jabłkiem.
Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
i rozłożyć równomiernie. Piec w 150 stopniach ok. 30 minut
mieszając od czasu do czasu. Dodać rodzynki, orzechy.
Przełożyć do słoja.

*Na podstawie przepisu ze strony

1 komentarz: