Strony

19 sty 2015

Rolada kokosowa bez pieczenia


Następny z przepisów mojej mamy,
który ostatnio wypróbowałam.
Rolada z herbatników z kokosem.
Ich wielbicielom powinna zasmakować:)

Składniki na roladę;
20 dag zmielonych herbatników
50 g wiórków kokosowych
1 łyżka kakao
1 łyżka kwaśnego dżemu
ok. 1/2 szklanki dobrze ciepłego mleka

Składniki na masę kokosową:
125 g masła 
100g cukru pudru
50g wiórków kokosowych

Składniki na roladę wymieszać.
Rozłożyć na folii i uformować prostokąt
o wymiarach 25x30 cm.


Składniki na krem utrzeć. Rozsmarować na roladzie.
Zwinąć i wstawić do lodówki aż stwardnieje.
Pokroić na kromki.

6 komentarzy:

  1. takie wynalazki tez lubię :) czy do środka mozna by dać mase nie maślana a z mascarpone?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyznam, że nie wiem ale myślę, że powinno się udać. Jak zrobisz to daj znać:)

      Usuń
  2. Świetny pomysł na roladę zupełnie inaczej ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj to coś dla mnie bo lubię kokosy i czekoladowe ciastka a do wypieków mam dwie lewe ręce ;p

    OdpowiedzUsuń