Strony

30 sty 2016

Kotlety drobiowe z nadzieniem szpinakowo-serowym


Danie zdecydowani dla
wielbicieli szpinaku. Idealne
na rodzinny szybki obiad:)

Składniki:
1/2 kg piersi z kurczaka
sól, pieprz

1 jajko+bułka tarta do panierki

Składniki na nadzienie:
100g świeżego szpinaku
50g serka ricotta
40 g sera feta
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz

Na patelni na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodać posiekany czosnek i pokrojony szpinak. 
Smażyć aż szpinak zmięknie i odparuje cała woda.
Doprawić solą i pieprzem. W misce utrzeć oba
sery widelcem. Dodać ostudzony szpinak.
Piersi kurczaka podzielić na kotlety. Każdy rozbić
tłuczkiem i oprószyć przyprawami. Nałożyć
nadzienie, zwinąć i spiąć wykałaczką. Kotlety
panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć
na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

2 komentarze:

  1. Prezentują się pysznie! Myślałam, że będą bardzo skomplikowane w przygotowaniu jak tylko zobaczyłam zdjęcie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są bardzo proste tak jak większość przepisów na blogu:)

      Usuń