Bardzo proste rurki do
popołudniowej kawki:)
Przyznam się Wam, że ostatnio
zakupiłam sobie dwie książki
o fotografii kulinarnej bo doszłam
do wniosku, że moje zdjęcia to
hmmm...żenada:)
Teraz ćwiczę i zdjęcie rurek jest
właśnie efektem tych ćwiczeń:)
Jak Wam się podoba?
Tylko szczerze:)
Składniki na ok. 10 szt.:
1 opakowanie ciasta francuskiego
(ja jak zawsze świeże 275g)
1 białko
brązowy cukier
ok. 150g śmietany kremówki
1 łyżka cukru pudru
Ciasto pociąć na paski o szerokości
ok. 2,5-3 cm (od dłuższej strony).
Na rurki nawinąć paski ciasta
i posmarować białkiem.
Następnie obtoczyć w cukrze.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.
Śmietanę ubić dosładzając pudrem.
Wystudzone rurki napełnić bitą śmietaną.
popołudniowej kawki:)
Przyznam się Wam, że ostatnio
zakupiłam sobie dwie książki
o fotografii kulinarnej bo doszłam
do wniosku, że moje zdjęcia to
hmmm...żenada:)
Teraz ćwiczę i zdjęcie rurek jest
właśnie efektem tych ćwiczeń:)
Jak Wam się podoba?
Tylko szczerze:)
Składniki na ok. 10 szt.:
1 opakowanie ciasta francuskiego
(ja jak zawsze świeże 275g)
1 białko
brązowy cukier
ok. 150g śmietany kremówki
1 łyżka cukru pudru
Ciasto pociąć na paski o szerokości
ok. 2,5-3 cm (od dłuższej strony).
Na rurki nawinąć paski ciasta
i posmarować białkiem.
Następnie obtoczyć w cukrze.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.
Śmietanę ubić dosładzając pudrem.
Wystudzone rurki napełnić bitą śmietaną.
Zdjęcie super i rurki pysznie się prezentują:)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie każde twoje zdjęcie świetnie się prezentuje, a to zachęca do wypróbowania przepisu. Ale fajnie że chcesz się rozwijać, bo to akurat nigdy nie zaszkodzi ;-)
OdpowiedzUsuńja lubię te ładne obrazki
OdpowiedzUsuńsprzed książek i po ;)
Dzięki wielkie:) Ja też uważam, że nowych doświadczeń nigdy za wiele. Miałam oczywiście na myśli fotografię:)
OdpowiedzUsuńJej jakie one są przecudnie apetyczne, jestem wielką fanką takich rurek :)
OdpowiedzUsuńStrzał w dziesiątkę, a zdjęcia są tak śliczne, że działają na wyobraźnie :))
pięknie Ci wyszły zdjęcia, polec jakąś książkę bo tez mam ten sam problem na swoim blogu
OdpowiedzUsuńPolecam książkę Helene Dujardin "Ujęcia ze smakiem", która jest autorką tego bloga http://www.tarteletteblog.com/
Usuńależ karnawałowa słodycz ... ! :D
OdpowiedzUsuńZdjęcie bardzo ładne, ale wszystkie Twoje zdjęcia zawsze mi się podobały i zawsze były dla mnie inspiracją. Jeszcze na Wielkim Żarciu najwięcej w ulubionych miałam Twoich przepisów, które cieszyły oko i pobudzały kubki smakowe. Fajnie, że Twoje zdjęcia będą z czasem jeszcze bardziej apetyczne, życzę sukcesów w dalszym pstrykaniu kulinarnych dzieł:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! A rurki z pewnością są pyszne:))
Ojej dziękuję bardzo:)
UsuńPiękne! Aż mam ochotę na rurkę :)!
OdpowiedzUsuńJa tez sie do ksiazki przymierzam, musze podszlifowac koniecznie swoje zdjecia, bo az strach na nie niektore patrzec :)
OdpowiedzUsuńA efekt Twoich cwiczen - REWELACJA! Piekne zdjecie, zacheca do siegniecia po taka rureczke!
Zdjęcie jest pięknie wykonane, a te rurki to przepysznie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńrurki pychota :) a zdjęcie piękne!! choć sama nie mam w tym temacie wiele doświadczenia ;/
OdpowiedzUsuńSzczerze powiedziawszy to mi się wcześniejsze zdjęcia bardzo podobały i nie uważam żeby to była żenada:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJesteś na prawdę bardzo miła:)
UsuńKochana chciałabym robić takie zdjęcia jak Ty :) To ja jestem na etapie zdjęć typu - żenada :D
OdpowiedzUsuńa Ty masz cudowne zdjęcia i jeszcze lepsze przepisy :)
Na jakie rurki należy nawijać ciasto? Trochę się zagubiłam, są jakieś specjalne rurki na które nawija się ciasto francuskie?
OdpowiedzUsuńA zdjęcie... pychota, piękne:)
Tak są specjalne metalowe rurki na które nawijamy ciasto.
Usuń