Witam w ten mrozny poniedziałkowy
poranek i zapraszam na schab
nadziewany czerwonym pesto i fetą.
Taka moja mała improwizacja:)
Składniki:
1 kg schabu bez kości
sól, pieprz
suszona bazylia
Składniki na nadzienie:
2-3 łyżki czerwonego pesto
(+ ok.2 łyżki na wierzch)
ok. 1/2 opakowania sera feta (130g)
bazylia (najlepiej świeża)
Schab umyć, osuszyć papierowym
ręcznikiem i naciąć przez środek kieszeń.
Fetę drobno pokroić i zmieszać
z pesto i posiekaną bazylią.
Tak przygotowanym farszem wypełnić
kieszeń w mięsie.
Resztą pesto (już samego)
posmarować cały wierzch mięsa.
Posypać suszoną bazylią
oraz solą i pieprzem.
włożyć do brytfanki lub rękawa foliowego
do pieczenia i piec ok. 1,5-2 h w 180 stopniach.
bardzo apetyczny obiad, chyba się wproszę:D
OdpowiedzUsuńTo połączenie po prostu musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tego typu mięsa, są aromatyczne i pyszne :)
OdpowiedzUsuńale pyszny obiadek:)wykwintny i elegancko podany:)
OdpowiedzUsuń