Strony

15 sty 2013

Dip/pasta z tuńczyka


Bardzo smaczne połączenie tuńczyka, sera
i kaparów, które sprawdzi się na imprezie
podany jako dip z krakersami lub
jako pasta do chleba w domowym zaciszu:)
Przepis znalazłam w Palce lizać 
(troszkę zmieniłam proporcje).

Składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju
150g twarogu
2 łyżki kaparów
1-2 ząbki czosnku
szczypiorek
troszkę soku z cytryny
sól, pieprz

Tuńczyka razem z olejem, twaróg i kapary
zmiksować za pomocą blendera na pastę.
Dodać drobno posiekany szczypiorek,
przeciśnięty czosnek oraz sok z cytryny.
Doprawić solą i pieprzem (soli nie za dużo
ze względu na kapary).

4 komentarze:

  1. ja chcę na imprezę z taka pasta!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie pasty!! Zawsze się sprawdzają i smakują wyśmienicie :)

    Pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubie takie pasty, zawsze goszcza u Mnie na sniadaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pięknie podana pasta aż chce się jeść:)

    OdpowiedzUsuń