Bardzo smaczne połączenie tuńczyka, sera
i kaparów, które sprawdzi się na imprezie
podany jako dip z krakersami lub
jako pasta do chleba w domowym zaciszu:)
Przepis znalazłam w Palce lizać
(troszkę zmieniłam proporcje).
Składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju
150g twarogu
2 łyżki kaparów
1-2 ząbki czosnku
szczypiorek
troszkę soku z cytryny
sól, pieprz
Tuńczyka razem z olejem, twaróg i kapary
zmiksować za pomocą blendera na pastę.
Dodać drobno posiekany szczypiorek,
przeciśnięty czosnek oraz sok z cytryny.
Doprawić solą i pieprzem (soli nie za dużo
ze względu na kapary).
ja chcę na imprezę z taka pasta!!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty!! Zawsze się sprawdzają i smakują wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!!
Bardzo lubie takie pasty, zawsze goszcza u Mnie na sniadaniu :)
OdpowiedzUsuńpięknie podana pasta aż chce się jeść:)
OdpowiedzUsuń