Strony

23 sty 2013

Surówka z czerwoną fasolką


Dzisiejsza surówka to tzw.
sprzątanie lodówki.
Włożyłam do niej to co miałam
akurat w lodówce i powstała
surówka do dzisiejszego obiadu:)

Składniki:
1 kapusta pekińska
1 puszka czerwonej fasoli
(ja dałam 3/4 puszki)
1 średnia marchewka
dymka ze szczypiorkiem
1 średnia czerwona papryka

Składniki na sos:
ok. 4 łyżki oleju lub oliwy
sok z 1/2 cytryny
2 ząbki czosnku (przeciśnięte)
sól, pieprz

Kapustę pokroić w paski,
fasolkę odsączyć z zalewy.
Paprykę pokroić w kostkę,
 szczypiorek drobno posiekać.
Marchewkę zetrzeć na tarce
o grubych oczkach.
Wszystkie składniki połączyć w misce,
dodać sos przygotowany poprzez
połączenie wszystkich składników.

4 komentarze: