![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhemuwG4f2Q5dPZNno9G5c5-vGDYNgZiWPvCJ4JozhHkenulRNm_oiwncIe6HuK5eCQPzofYs4IQ1cT4LMb_sqCaWtjkJJhBybFodL7gg8tNOH_ebiUptFsh4aE2m6ThLGTLIJxzlpoAmvj/s640/a+r%25C3%25B3%25C5%25BCe.jpg)
Bardzo fajny pomysł na przekąskę do barszczyku.
Muszę jednak przyznać, że prezentują się dużo
lepiej niż smakują. No ale ja nie przepadam
za kiełbasą:)) Przepis podpatrzony tutaj.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (250g)
gruba kiełbasa (krakowska, żywiecka)
Kiełbasę pokroić na cienkie plasterki.
Ciasto francuskie pokroić w paski 2x30cm.
Na pasku z ciasta francuskiego ułożyć
po 4-5 plasterków wędliny tak,
żeby jedna zachodziła na drugą (patrz. zdjęcie poniżej).
Zwinąć całość tworząc różę.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 15 minut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi49wOgZWC6YZcuMvSuX168_yj3m6AmEwk6Vwr8JWJyafeOEd5kag4pIuZAjdrT_DrOLLC7eTXctI83ccTKdsMVZ_DdQFIAN2byHGfR6tm1yN-UYomHDqIJ3jKwEl17RF5oo2lzQexQELXh/s400/a+r%25C3%25B3%25C5%25BCe1.jpg)
coś pięknego :) Napewno kiedyś wykorzystam ten przepis
OdpowiedzUsuń