Strony

22 sty 2011

Fishburgery



Kto by pomyślał, że zwykła bułka do hamburgerów
w połączeniu z tuńczykiem
i serem
może tak wyśmienicie
smakować.

Składniki na 4 osoby:
4 bułki do hamburgerów1 mała puszka tuńczyka
1 cebula
ok. 3 małe korniszony
1 łyżka majonezu
4 plasterki żółtego sera

Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
Tuńczyka odsączyć z zalewy.Dodać pokrojone warzywa i majonez.
Wymieszać.
Bułkę przeciąć w połowie.
Posmarować pastą z tuńczyka i
położyć
plasterek sera.
Zawinąć w folię aluminiową.

Piec w piekarniku nagrzanym
do 230
stopni ok. 10 minut.

1 komentarz:

  1. Na te fishburgery to sie juz chyba ze 2 lata przymierzam i muszę wkońcu je zrobić bo tak czuje ze bedą super:) Jak na złość rano zrobiłam sałatke z tuńczyka wiec dziś moja rodzinka już tuńczykowi mówi stop ale w tygodniu koniecznie je wkońcu zrobię:)

    OdpowiedzUsuń