![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_8hSkVNXgHCrsflkFunNrl7mTM7jKVavQ0DbaNcH9lq-6hnSslIdGC9tmAD74NxHdvYnI4ZWpNNAgQSPq-ylI8ltNYGTbvRZz9sF960kz_uEncowk3tWi8IJzgL2ebBcO3RHd-zARIua8/s640/a+paluszki+z+kurczaka.jpg)
Paluszki z kurczaka w przepysznej
chrupiącej panierce. Można podawać z
różnymi sosami. Ja się już w nich zakochałam:))
Przepis trochę zmodyfikowany
pochodzi z tej strony.
Składniki na ok.3-4 osoby:
ok. 50dag fileta z kurczaka
1/2 szklanki maślanki
sól, pieprz
ok. 3 szklanki
płatków kukurydzianych
Mięso pokroić na paluszki.
Do maślanki dodać sól i pieprz oraz pokrojone mięso.
Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na ok.30 minut.
Płatki rozdrobnić w robocie kuchennym (patrz. foto poniżej).
Można też tłuczkiem lub wałkiem. Paluszki obtaczać w płatkach.
Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
przez ok. 20 minut w 200 stopniach.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyOPU83eJaUY0mifQuBRb_5J0r7fuK8vzJgs9DAIEZ1e2lYu8uu9tEf0SIzh1TFLeQ37YkNlZZZMzz9iDsZp9m5UuK_JD2FBARv_oRwDF2P4u0tdKNuRbY3rc3sqZfAppjjqOSZeJnShOM/s400/a+paluszki+z+kurczaka1.jpg)
Robiłam podobne paluszki,tylko zamiast płatków kukurydzianych używałam pokruszonych krakersów. Muszę teraz wypróbować z płatkami:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne danie :) Dziś zrobiłam, rewelacja, mój mężuś był zachwycony.
OdpowiedzUsuń