Paluszki z kurczaka w przepysznej
chrupiącej panierce. Można podawać z
różnymi sosami. Ja się już w nich zakochałam:))
Przepis trochę zmodyfikowany
pochodzi z tej strony.
Składniki na ok.3-4 osoby:
ok. 50dag fileta z kurczaka
1/2 szklanki maślanki
sól, pieprz
ok. 3 szklanki
płatków kukurydzianych
Mięso pokroić na paluszki.
Do maślanki dodać sól i pieprz oraz pokrojone mięso.
Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na ok.30 minut.
Płatki rozdrobnić w robocie kuchennym (patrz. foto poniżej).
Można też tłuczkiem lub wałkiem. Paluszki obtaczać w płatkach.
Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
przez ok. 20 minut w 200 stopniach.
Robiłam podobne paluszki,tylko zamiast płatków kukurydzianych używałam pokruszonych krakersów. Muszę teraz wypróbować z płatkami:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne danie :) Dziś zrobiłam, rewelacja, mój mężuś był zachwycony.
OdpowiedzUsuń