Strony

24 sty 2011

Paluszki z kurczaka



Paluszki z kurczaka w przepysznej
chrupiącej panierce.
Można podawać z
różnymi sosami. Ja się już w nich zakochałam:))

Przepis trochę zmodyfikowany
  pochodzi z tej strony.

Składniki na ok.3-4 osoby:
ok. 50dag fileta z kurczaka
1/2 szklanki maślanki
sól, pieprz
ok. 3 szklanki
płatków kukurydzianych

Mięso pokroić na paluszki.
Do maślanki dodać sól i pieprz  oraz pokrojone mięso.
Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na ok.30 minut.
Płatki rozdrobnić w robocie kuchennym (patrz. foto poniżej).

Można też tłuczkiem lub wałkiem. Paluszki obtaczać w płatkach.
Piec na blaszce wyłożonej papierem  do pieczenia
przez ok. 20 minut w 200 stopniach.


 

2 komentarze:

  1. Robiłam podobne paluszki,tylko zamiast płatków kukurydzianych używałam pokruszonych krakersów. Muszę teraz wypróbować z płatkami:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszne danie :) Dziś zrobiłam, rewelacja, mój mężuś był zachwycony.

    OdpowiedzUsuń