![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL5QUoo3LSrPVdZNaEnNcS-dx_Df2qVYZMvXlyteuW4hgcUFwUhCtCwNyQ22Rk-LJvu7_H22ck-2s7XBaAAE-U38FfIfp4_DzIcfbs_rTkYquX6qFt8ybEyZcHm5HZ9BrssE_HA7kiYvFb/s640/a+mielone.jpg)
Dzisiaj coś dla wielbicieli mięsa mielonego.
Oto jak można odmienić zwykłego
kotleta dodając do środka i panierki sera żółtego.
Składniki
na ok.3-4 osoby:
1/2kg mięsa mielonego wieprzowego (u mnie karkówka) 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz ok. 15dag żółtego sera
pokrojonego w kosteczkę
Składniki
na panierkę: 4 łyżki bułki tartej
4 łyżki twardego żółtego sera
startego na tarce o drobnych oczkach
Do mięsa dodać jako, bułkę i przyprawy.
Wymieszać całość dokładnie.
Z masy mięsnej formować jednakowej
wielkości placuszki.
Na środku każdego położyć pokrojony
w kosteczkę ser. Dokładnie zlepić i uformować kotlet.
Najlepiej zwilżyć przy tym ręce.
Na panierkę wymieszać tarty
żółty ser z bułką tartą.
Obtaczać kotlety w panierce
i smażyć na złoty kolor.
Można podpiec w piekarniku.
o wow super te kotleciki wyglądają :)
OdpowiedzUsuńZapraszamy do przyłączenia się do powstającej listy POLSKICH blogów kulinarnych: http://polskieblogikulinarne.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy:)