Strony

29 sty 2015

Tortellini w sosie grzybowym


Kolejny przepis na szybki obiad.
Przyznam się Wam, że ja uwielbiam tortellini
więc jeśli tak jak ja go lubicie to mogę Was
zapewnić, że na blogu dań z jedno
wykorzystaniem na pewno nie zabraknie:)

Składniki dla 3-4 osób:
500g tortellini z serem (ja użyłam świeżego)
ok. 200g pieczarek
1-2 ząbki czosnku
250 ml śmietany kremówki 30%
starty parmezan do posypania 
sól, pieprz

Tortellini ugotować al dente w osolonej wodzie.
Grzyby pokroić na plasterki. W garnuszku
roztopić 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju .
Wrzucić pieczarki i smażyć aż będą miękkie.
Dodać posiekany czosnek oraz sól i pieprz.
Wlać śmietanę i gotować chwilkę na dużym
ogniu aż sos troszkę zgęstnieje. Dodać 
tortellini i dokładnie wymieszać. Podawać
posypane parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz