Co prawda takie jajka bardzo kojarzą mi się
z Wielkanocą natomiast świetnie sprawdziły
się również jako przekąska na Sylwestrze.
Składniki:
4-5 jajek ugotowanych na twardo
300g mięsa wieprzowego mielonego
1 zielona cebulka posiekana
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
1 jajko
1 jajko
mąka do obtoczenia jajek
bułka tarta do panierowania
Mięso wymieszać z tymiankiem, pietruszką,
cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Ostudzone jajka obtoczyć w mące.
Oblepić jajka przygotowanym mięsem.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na złoty kolor (można
jeszcze dopiec w piekarniku).
* Przepis znalazłam na blogu
bardzo lubię takie potrawy :)
OdpowiedzUsuń