Strony

20 lis 2014

Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem


Ostatnio królują u mnie na blogu dania wegetariańskie
dlatego dzisiaj będzie kurczak ze szpinakiem.
Bardzo szybkie danie na smaczny obiad.

Składniki:
200g makaronu tagliatelle (wstążki)
1 podwójna pierś z kurczaka
150g świeżego szpinaku
1 trójkącik serka topionego śmietankowego (25g)
3 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki przyprawy curry
200ml śmietany 30%
sól, pieprz

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
Na patelni rozgrzać troszkę oleju.
Wrzucić pokrojone w kostkę mięso.
Usmażyć na złoty kolor. Zdjąć z patelni.
Na pozostały tłuszcz wrzucić posiekany czosnek.
Dodać też szpinak. Smażyć aż szpinak zmięknie.
Całość zalać śmietana. Dodać pokrojony serek.
Mieszać aż się rozpuści. Doprawić curry,
solą oraz pieprzem. Włożyć z powrotem kurczaka.
Wszystko razem gotować do czasu aż sos zacznie
gęstnieć. Wtedy włożyć ugotowany makaron.
Wymieszać i podawać najlepiej od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz