Strony

17 lis 2014

Makaron z pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami


Kolejny pomysł na szybki bezmięsny obiad.
Zaręczam, ze mięsożernym też
przypadnie do gustu:)

Składniki dla ok. 3 osób:
170g makaronu (rurki, świderki)
1 średnia cebula
250g pieczarek
100 g świeżego szpinaku
3-4 suszone pomidory z oleju
sól, pieprz
1 łyżeczka suszonego tymianku
Parmezan do posypania (opcjonalnie)

Makaron ugotować al dente. Odsączyć na sicie.
Na patelni rozgrzać troszkę oleju.
Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby.
Dodać też posiekany czosnek. Wszystko
razem smażyć aż grzyby zmiękną. 
Dodać szpinak oraz suszone pomidory. 
Przyprawić. Smażyć 2-3 minuty.
Na patelnię dodać ugotowany makaron.
Dokładnie wymieszać. Już  na  talerzu
można  posypać startym parmezanem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz