Tak podane pomidory są ostatnio
hitem każdej naszej imprezy
z komunią włącznie.
Przepis jest banalny a mam
go od mojej bratowej u której
zajadamy się nimi już od
dobrych kilku lat:)
Składniki na ok. 5 osób:
4-5 średnich pomidorów
400g kwaśniej śmietany 18%
(najlepsza Piątnica:)
ok. 5-6 ząbków czosnku
ser żółty do posypania (ok. 10dag)
Pomidory pokroić w cząstki.
Włożyć do miseczki.
Zalać śmietaną zmieszaną z
przeciśniętym czosnkiem.
Posypać startym żółtym serem.
chętnie wypróbuje bo to połączenie wydaje mi się bardzo ciekawe!:))) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńtakie polaczenie to cos dla mnie:))
OdpowiedzUsuńOch nie jadłam jeszcze takich pomidorków!:) I to do obiadu się serwuje?
OdpowiedzUsuńDo obiadu nie serwowałam ale do grilla i jako przekąska sprawdza się idealnie:)
OdpowiedzUsuńOoo to świetnie, akurat zbliża się grill, a sałata z fetą już nam się znudziła:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam te pomidory u mnie i u okolicznych kucharzących roi furorę od dobrego roku! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Pyszna sałatka, wchodzi do mojego stałego repertuaru grillowego :)
OdpowiedzUsuńPyszna, wszystkim smakuje nawet dzieciom. Grill bez tej sałatki u mnie już nie istnieje już od dobrych 2 lat :-))
OdpowiedzUsuń