Strony

17 kwi 2011

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem



To drugie po musli moje ulubione śniadanie.
Szczególnie teraz czyli
na wiosnę.
Takie proste a takie pyszne:))

Składniki na 2 osoby:
250g twarogu

1/2 pęczka rzodkiewek
1/2 pęczka szczypiorku

2-3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz


Szczypiorek drobno pokroić.

Rzodkiewkę zetrzeć na tarce

o grubych oczkach.
Warzywa dodać do twarogu.

Wymieszać z jogurtem.

Doprawić solą i pieprzem.


2 komentarze:

  1. taki twarożek uwielbiałam jako dziecko;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, tak, tak!!! uwielbiam!!! tylko twarożek musi być taki bez zapachu ścierki :) z razowcem albo bez, wyjadany łyżeczką wprost z miseczki... marzenie...

    OdpowiedzUsuń