Taki torcik to super sprawa na
nadchodzące gorące dni.
Mam nadzieję, że w końcu będzie
trochę cieplej niż dzisiaj:))
Składniki na
tortownicę 24-26cm:
1/2 L śmietany kremówki 30%
1 śmietan fix
2 opakowania cukru waniliowego
150g bezów
opakowanie płatków
migdałowych (60g)
truskawki i tarta czekolada
do dekoracji wierzchu
Spód tortownicy wyłożyć
folią aluminiową
(dwa złożone na krzyż paski folii).
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno.
Dodać cukier waniliowy i śmietan fix.
Wsypać pokruszone
bezy i płatki migdałowe.
Wyrównać powierzchnię i wstawić
do zamrażalnika na kilka godzin
(najlepiej na całą noc).
Wyjąć ok. 15-20 minut
przed spożyciem, udekorować
truskawkami i tartą czekoladą.
Najlepiej spożyć w całości
(już nie zamrażać). ps. proszę się nie sugerować
zdjęciem i nie wkładać
do środka truskawek.
cudne słodkości.
OdpowiedzUsuńu mnie dziś przyjemnie ciepło. Ciekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńzachciało mi się takiego tortu :)
OdpowiedzUsuńhmmm...mam wszystkie skladniki...i co teraz??chyba musze wstac od kompa i udac sie w kierunku kuchni..oj ilka ilka...naraobilas mi ochoty...no truskawek nie mam...ale mam czekolade;)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że torcik przypadł do gustu;))
OdpowiedzUsuńCoś niesamowitego !!! ten torcik mówi do mnie: Zjedz mnie !!!
OdpowiedzUsuń:):):)