Strony

8 maj 2011

Pomidorki z ricottą i pesto


Przekąska, która sprawdzi
się
na każdej imprezie.

Teraz czas komunii więc
jak najbardziej możemy
podać
ją na stół. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Przepis specjalnie dla Ciebie Aga:))


Składniki:
małe pomidorki koktajlowe- ja z ich braku użyłam
mniejszych
pomidorów (4 sztuki)
250g serka ricotta
1/3 szklanki zielonego pesto

małe listki bazylii do dekoracji

W pomidorach ściąć wierzch
i
wydrążyć miąższ.
Odwrócić do góry dnem
na kila
minut żeby sok
wypłynął.
Ser wymieszać z pesto.

Za pomocą szprycy napełnić
każdego pomidorka.
Ozdobić listkiem bazylii.

3 komentarze:

  1. Piękna przekąska, ostatnio przekonałam się ponownie do ricotty, a jeszcze z pesto! pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo efektownie!
    Masz rację - idealne na każdą imprezę jako przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł na przekąskę

    OdpowiedzUsuń