Przekąska, która sprawdzi się
na każdej imprezie.
Teraz czas komunii więc
jak najbardziej możemy
podać ją na stół. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Przepis specjalnie dla Ciebie Aga:))
Składniki:
małe pomidorki koktajlowe- ja z ich braku użyłam
mniejszych pomidorów (4 sztuki)
250g serka ricotta
1/3 szklanki zielonego pesto
małe listki bazylii do dekoracji
W pomidorach ściąć wierzch
i wydrążyć miąższ.
Odwrócić do góry dnem na kila
minut żeby sok wypłynął.
Ser wymieszać z pesto.
Za pomocą szprycy napełnić każdego pomidorka.
Ozdobić listkiem bazylii.
mniejszych pomidorów (4 sztuki)
250g serka ricotta
1/3 szklanki zielonego pesto
małe listki bazylii do dekoracji
W pomidorach ściąć wierzch
i wydrążyć miąższ.
Odwrócić do góry dnem na kila
minut żeby sok wypłynął.
Ser wymieszać z pesto.
Za pomocą szprycy napełnić każdego pomidorka.
Ozdobić listkiem bazylii.
Piękna przekąska, ostatnio przekonałam się ponownie do ricotty, a jeszcze z pesto! pycha:)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo efektownie!
OdpowiedzUsuńMasz rację - idealne na każdą imprezę jako przekąska :)
Świetny pomysł na przekąskę
OdpowiedzUsuń