Kolejna propozycja wiosennej
sałatki z dodatkiem sałaty
i sera koziego. Tym razem
z rabarbarem i orzechami.
Składniki:
1 miks sałat (ok.150g)
1 łodyga rabarbaru
3 łyżki orzechów włoskich
10 dag sera koziego
2 łyżki rodzynek
1 łyżka miodu
1 łyżeczka masła
Składniki na dressing:
3 łyżki oleju
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka płynnego miodu
1-2 łyżki soku z cytryny
Rabarbar pociąć na kawałki.
Naczynie żaroodporne wysmarować
masłem. Wrzucić rabarbar i polać go
miodem. Piec w piekarniku w 180
stopniach aż zmięknie (ok. 10-15 minut).
Do miski wrzucić sałaty. Dodać
sparzone rodzynki, ostudzony rabarbar,
pokruszony ser kozi i orzechy.
Składniki dressingu wymieszać.
Polać sałatkę przed podaniem.
*Na podstawie przepisu z książki
Wiosenny obiad
*Na podstawie przepisu z książki
Wiosenny obiad
mmmm rabarbar... intrygujące połączenie :)
OdpowiedzUsuń