Przyznam się, że kalarepę odkryłam
dopiero jakiś czas temu. To znaczy
znałam to warzywo ale jakoś tak
nie pojawiało się w mojej kuchni.
Ale teraz to się zmieniło i na pewno
pojawi się jeszcze więcej przepisów
z tym smacznym warzywem:)
Składniki:
1 średnia kalarepa
3 średnie marchewki
1 jabłko
pęczek szczypiorku
4 średnie rzodkiewki
Składniki na sos:
2 łyżki oleju
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka octu jabłkowego
sól, pierz
Kalarepę, marchewkę, jabłko i rzodkiewki
zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek
posiekać. Składniki na sos zmieszać i polać surówkę.
Bardzo lubię kalarepę we wszelkiej postaci, sądzę więc, że powinnam wypróbować tę surówkę.
OdpowiedzUsuń