Strony

19 cze 2015

Zupa kalafiorowa z koperkiem


 Wiosenna zupa z młodym kalafiorem
 i koperkiem. Niby taka prosta
a taka pyszna:)

Składniki:
1 młody kalafior
2 marchewki
1 pietruszka
biała część pora
4 ziemniaki
1,5 L bulionu warzywnego 
mały pęczek koperku
sól, pieprz
1-2 łyżki masła roślinnego

W garnku o grubym dnie rozpuścić
masło. Wrzucić pokrojonego w 
półkrążki pora i smażyć 2-3 minuty.
Marchewkę i pietruszkę pokroić
w kostkę, dodać do pora.Smażyć
chwilkę i wlać bulion. Dodać
 pokrojone w kostkę ziemniaki i
 podzielonego na małe różyczki kalafiora. 
Gotować na niewielkim ogniu do czasu
aż warzywa będą miękkie.
Doprawić do smaku i dodać
posiekany drobno koperek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz