Kolejnym przepisem na grilla
są pieczarki faszerowane kaszą kuskus.
Dla tych co za mięsem nie przepadają.
Składniki:
8-10 większych pieczarek
150g kuskusu
1/2 czerwonej papryki
szczypiorek
sól, pieprz
oliwa
Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki.
Kaszę przygotować wg. instrukcji
zamieszczonej na opakowaniu.
Paprykę drobno pokroić i
podsmażyć na oleju.Dodać do
kaszy razem ze szczypiorkiem.
Doprawić solą i pieprzem.
Napełnić kapelusze grzybów i
skropić oliwą. Zawinąć w folię
aluminiową i upiec na grillu.
ale apetycznie i kolorowo!
OdpowiedzUsuńuwielbiam kuskus, super propozycja!
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńSuper pomysły na grila się pojawiły! Coś nowego i ciekawego, trzeba wypróbować :)
OdpowiedzUsuń