Strony

12 lip 2012

Cukinia faszrowana fetą


Bardzo delikatne danie czyli
cukinia nadziewana
 fetą i pomidorami dla
smakoszy dań warzywnych:)

Składniki  dla 2 osób:
2 młode cukinie
ok. 100g serka typu feta
1 pomidor
szczypiorek
sól, pieprz

Cukinie przeciąć wzdłuż i wydrążyć środek.
Następnie pokroić go w kostkę.
Pomidory obrać ze skóry i wydrążyć
miąższ a twardą część pokroić w kostkę.
W miseczce wymieszać cukinię, pomidora,
ser feta i posiekany szczypiorek.
Doprawić solą i pieprzem.
Farsz nałożyć do cukiniowych miseczek
i piec w piekarniku nagrzanym do
180 stopni ok. 20 minut.
Cukinie też można przygotować na grillu.

3 komentarze:

  1. Podoba mi się ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. robiłam już cukinie faszerowaną, ale ta też wygląda super. Muszę robić , póki jest sezon na cukinię.

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny przepis na lekkie danie. Robiłam podobne, ale bardziej kaloryczne - http://www.zgrilla.pl/cukinia-faszerowana-z-grilla/ Było bardzo dobre :) Cukinii Ci u mnie dostatek, więc to będzie następne ;)

    OdpowiedzUsuń