Strony

20 sie 2010

Kotlety z jajek

 
 Dzisiaj idealne danie dla osób, które tak jak ja w piątki
nie jadają mięsa
a mają ochotę na smaczny obiadek.
  Kotlety podałam z ziemniakami i surówką z marchewki.
 
Składniki:
7 ugotowanych na
twardo jajek
1 surowe jajko 2 łyżki bułki tartej
1 cebula
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
zioła (szczypiorek, natka itp)

bułka tarta do panierki
Cebulę drobno posiekać.Usmażyć na łyżce masła.
Zioła posiekać. Do jajek dodać zioła,
cebulę,
surowe jajko, bułkę tartą i przyprawy
(sól, pieprz, gałkę). Dokładnie wymieszać.

Wilgotnymi dłońmi formować
małe
kotleciki, obtaczać
w bułce i smażyć
na oleju
na złoty kolor.

1 komentarz:

  1. Moja Mama robi takie kotlety, uwielbiam je:) Właśnie dziś zrobiłam je Mężowi i był bardzo zadowolony:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń