Strony

10 gru 2010

Ciasteczka czekoladowe kwiatuszki



Mocno czekoladowe, chrupiące ciasteczka
w
kształcie kwiatuszków.
Zadowolą nie jedno
podniebienie:))


Składniki:
125g miękkiego masła 125g cukru pudru
2 jaja

200g mąki pszennej
45-50g kakao
1 łyżeczka startej
skórki z cytryny Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Ucierając dodawać po jednym jajku.
Mąkę zmieszać z kakao. Dodawać po łyżce do masy.
Na końcu dodać startą skórkę.
Na wyłożoną papierem do pieczenia
blaszkę wyciskać szprycą z końcówką
w kształcie gwiazdki
kleksy jeden
obok drugiego. Mają tworzyć koło.

  Ciastka piec w nagrzanym do 170 stopni
piekarniku ok.12-15 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz