Strony

11 gru 2010

Kurczak z fasolą


Kurczak powinien przypaść do gustu
osobom, które lubią
nieco ostrzejsze dania.


Składniki:

3-4 udka z kurczaka

1 cebula 2 ząbki czosnku
przyprawa do kurczaka

1 puszka pomidorów (400g)

1 puszka czerwonej fasolki (400g)
pieprz kajeński lub chilli w proszku

Udka (można przeciąć na mniejsze)
posypać przyprawą.

Usmażyć na patelni na złoty kolor.

Zdjąć i włożyć do naczynia
żaroodpornego.
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu usmażyć
 pokrojoną w plastry cebulę 
 i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodać pomidory i na końcu
czerwoną fasolkę.  
Całość doprawić do smaku na ostro.
Polać mięso.
Przykryć naczynie i piec
ok. 45 minut w 180 stopniach.

2 komentarze:

  1. W przepisie nie ma cebuli a na zdjęciach jest i nawet by pasowała:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ależ jest w przepisie cebula tylko się czosnek do niej przyczepił:)

      Usuń