Szybkie przekąski z
cukinii, jajek i sera.
Można też wzbogacić je
smażonym boczkiem.
Tak dla mięsożerców:)
Przepis z tej strony.
Składniki na 12 mini
lub 6 normalnej wielkości
przekąsek:
2 szklanki startej cukinii
2 jajka lekko ubite
1/2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki startego żółtego sera
1/4 szklanki posiekanej cebuli lub szczypiorku
2-3 plasterki usmażonego
na chrupiąco boczku (u mnie bez)
sól, pieprz
Startą cukinię dobrze odcisnąć z
nadmiaru wody (najlepiej wyłożyć na
czystą ścierkę kuchenną i odcisnąć).
Włożyć do miski wszystkie składniki.
Doprawić i dokładnie wymieszać.
Blaszkę do muffinek (najlepsza by była
ta do mini muffinek) wysmarować dobrze
masłem i do każdej nałożyć przygotowaną masę.
Wstawić do piekarnika i piec
15-20 minut w 200 stopniach.
Troszkę przestudzić i wyjąć z blaszki.
Ja zjadłam na zimno:)
ale pysznośc juz wiem co przyrzadze jak tylko wroce z wykladów :P
OdpowiedzUsuńpyszności :)
OdpowiedzUsuń