Bardzo kolorowa surówka
z kapusty pekińskiej, która
jest pomysłem mojej teściowej:)
Zazwyczaj podaje ją do ryby
ale ja podałam z drobiem i też
sprawdziła się super:)
Składniki:
1 kapusta pekińska
1 kapusta pekińska
1 mała lub 1/2 dużej czerwonej papryki
1 mała cebula
1 średnia marchewka
1 średnie jabłko
sól, pieprz
cukier (ok. 1łyżka)
troszkę oliwy
troszkę soku z cytryny
Kapustę drobno poszatkować.
Dodać pokrojoną w kosteczkę
cebulę oraz paprykę.
Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć
marchewkę a na dużych jabłko.
Składniki doprawić solą, pieprzem
i cukrem oraz sokiem z cytryny.
Skropić oliwą i wymieszać.
Bardzo ciekawa propozycja. Pięknie wygląda na stole!
OdpowiedzUsuńznajoma surówka ! :) jedna z ulubionych :)
OdpowiedzUsuńprzyrządzam podobną tylko, że bez papryki, która może być fajnym dodatkiem:)
OdpowiedzUsuńPyszności :]
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona :) super prezpisy :) zapraszam do mnie: http://kuchennyzakatek.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńmhm z papryką muszę wypróbować :) ja robiłam ale trochę inaczej .
OdpowiedzUsuń