Strony

28 mar 2015

Pasztet drobiowy do smarowania


Kolejne "smarowidło" na blogu.
Pasztet drobiowy doskonały
z ogórkiem lub pomidorem.
A najważniejsze, że domowy
bez chemii i zbędnych dodatków:)

Składniki:
1/2 kg wątróbki drobiowej
1/2 kg udzca z indyka
125g masła
3-4 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz

W garnku ugotować udziec z indyka do miękkości.
Umytą i oczyszczoną wątróbkę usmażyć
na 25 g masła z 1 łyżkę oleju. Trzeba pamiętać,
żeby jej nie solić i nie smażyć zbyt długo.
Na patelni  usmażyć pokrojoną w kostkę
cebulę dodając do niej posiekany czosnek.
Ugotowane mięso oddzielić od kości.
Zmielić razem z wątróbkę oraz cebulą
i czosnkiem. Resztę masła roztopić i dodać
do masy. Doprawić do smaku. Przełożyć
do słoiczka i przechowywać w lodówce.


* Na podstawie przepisu ze strony 

1 komentarz:

  1. domowy najlepszy! dawno nie robiłam :) pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń