Dzisiaj wegański pasztet z grzybów
i orzechów. W wersji do smakowania:)
Składniki:
150g pieczarek
100g mielonych orzechów
1 mała czerwona cebula
2 ząbki czosnku
3g świeżego imbiru
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
natka pietruszki
Na patelni rozgrzać troszkę oleju.
Wrzucić pokrojoną cebulę, czosnek i imbir.
Smażyć ok. 3 minuty. Dodać pokrojone
pieczarki i smażyć ok. 4 minuty.
Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić i
zmiksować w blenderze. Do masy dodać
zmielone orzechy, sok z cytryny i posiekaną
natkę pietruszki i jeszcze przez chwilę miksować.
Doprawić do smaku jeśli potrzeba.
takim pasztetem mogłabym się zajadać codziennie!
OdpowiedzUsuńoch, zapowiada się znakomicie!
OdpowiedzUsuńPieczarki z orzechami bardzo fajnie się komponują:)
OdpowiedzUsuń