Strony

17 mar 2015

Pasztet grzybowo-orzechowy


Dzisiaj wegański pasztet z grzybów 
i orzechów. W wersji do smakowania:)

Składniki:
150g pieczarek
100g mielonych orzechów
1 mała czerwona cebula
2 ząbki czosnku
3g świeżego imbiru
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
natka pietruszki

Na patelni rozgrzać troszkę oleju.
Wrzucić pokrojoną cebulę, czosnek i imbir.
Smażyć ok. 3 minuty. Dodać pokrojone
pieczarki i smażyć ok. 4 minuty.
Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić i 
zmiksować w blenderze. Do masy dodać
zmielone orzechy, sok z cytryny i posiekaną
natkę pietruszki i jeszcze przez chwilę miksować.
Doprawić do smaku jeśli potrzeba.


3 komentarze:

  1. takim pasztetem mogłabym się zajadać codziennie!

    OdpowiedzUsuń
  2. och, zapowiada się znakomicie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pieczarki z orzechami bardzo fajnie się komponują:)

    OdpowiedzUsuń