Strony

17 maj 2013

Ciastka francuskie z jogurtem i owocami


Znalazłam bardzo zaległy przepis bo z zeszłego roku.
Sama nie wiem czemu go nie wstawiłam
wcześniej ale widocznie miałam jakiś powód:)

Składniki :
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 duże opakowanie jogurtu typu grecki
owoce jagodowe (maliny, truskawki, jagody)
cukier puder

Jeśli używamy ciasta francuskiego mrożonego
 to należy je najpierw rozmrozić. Z ciasta wyciąć koła lub kwadraty.
 Upiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na złoty kolor.
 Wyjąć i ostudzić. Każde ciasto naciąć przez środek żeby 
utworzyła się kieszonka. Kieszonki wypełnić jogurtem
 (można go dosłodzić) i owocami

2 komentarze:

  1. Ciastka wyglądają przepięknie, i do tego są z jogurtem czyli lekkie. Pomysł idealny na ciepłe dni :)

    OdpowiedzUsuń