Strony

8 maj 2013

Przyprawa do mięsa z grilla i 3 urodziny bloga


Znowu umknęły mi urodziny bloga ale tym razem mam 
wytłumaczenie.Nie było mnie w domu:)

Sezon grillowy się zaczął.
Dlatego dzisiaj proponuję Wam
przyprawę do mięsa wieprzowego
z grilla a przepis pochodzi z książki
"Grillowanie i pikniki".

Składniki:
1 łyżka ziaren gorczycy
2 gozdziki
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki suszonego majeranku
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
1/2 łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka soli selerowej
2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego

W mozdzierzu utrzeć gorczycę, cukier,
pieprz, kmin rzymski, gozdziki, suszone zioła oraz sól morską. 
Dodać sól selerową, paprykę i pieprz kajeński.
Posypać mięso i grillować (ja użyłam tej
 przyprawy do żeberek z grilla).

3 komentarze:

  1. bardzo dobry pomysł na przyprawy domowe, też staram się robić takie, są dużo zdrowsze niż mieszanki sklepowe:)

    OdpowiedzUsuń
  2. 100 lat!!! a przyprawa bardzo fajna :)

    OdpowiedzUsuń