Znowu umknęły mi urodziny bloga ale tym razem mam
wytłumaczenie.Nie było mnie w domu:)
wytłumaczenie.Nie było mnie w domu:)
Sezon grillowy się zaczął.
Dlatego dzisiaj proponuję Wam
przyprawę do mięsa wieprzowego
z grilla a przepis pochodzi z książki
"Grillowanie i pikniki".
Składniki:
1 łyżka ziaren gorczycy
2 gozdziki
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki suszonego majeranku
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
1/2 łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka soli selerowej
2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
W mozdzierzu utrzeć gorczycę, cukier,
pieprz, kmin rzymski, gozdziki, suszone zioła oraz sól morską.
Dodać sól selerową, paprykę i pieprz kajeński.
Posypać mięso i grillować (ja użyłam tej
przyprawy do żeberek z grilla).
bardzo dobry pomysł na przyprawy domowe, też staram się robić takie, są dużo zdrowsze niż mieszanki sklepowe:)
OdpowiedzUsuń100 lat!!! a przyprawa bardzo fajna :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie dziękuję:)
Usuń