Bardzo szybkie ciasteczka z ciasta
francuskiego z ananasem i dżemem.
Muszę powiedzieć, że byłam bardzo
pozytywnie zaskoczona ich smakiem.
Tak szybko i tak pysznie:))
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 puszka ananasów
cukier puder
dowolny dżem (niekoniecznie)
Jeśli używamy ciasta francuskiego należy
go najpierw rozmrozić, rozwinąć i
wyciąć koła o ok.1 cm większe niż
plastry ananasa. Na każdym za
pomocą widelca zrobić dziurki.
Na środek włożyć ananasa i
zawinąć brzegi ciasta.
Posypać cukrem pudrem.
Piec w nagrzanym do 210 stopni piekarniku
przez ok. 15 minut (aż brzegi będą zarumienione).
Po lekkim ostudzeniu środki wypełnić dżemem.
*Przepis pochodzi z internetu (jest na wielu
stronach więc nie podaję jednej).
** ilość ciasteczek zależy od wielkości
krążków ananasa. Ja miałam mniejsze
(5cm) i wyszło mi 14 sztuk.
wyglądają bosko!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na szybki deser ! Ciasto francuskie i ananasa uwielbiam :) Zabieram kilka sztuk do kawki ;)
OdpowiedzUsuńSuper połączenie muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ...
szybkie, smaczne i naprawdę urocze :)
OdpowiedzUsuń