Strony

3 lut 2014

Ciastka francuskie z ananasem


Bardzo szybkie ciasteczka z ciasta
francuskiego z ananasem i dżemem.
Muszę powiedzieć, że byłam bardzo
pozytywnie zaskoczona ich smakiem.
Tak szybko i tak pysznie:))

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 puszka ananasów
cukier puder
dowolny dżem (niekoniecznie)

Jeśli używamy ciasta francuskiego należy
go najpierw rozmrozić, rozwinąć i
wyciąć koła o ok.1 cm większe niż
plastry ananasa. Na każdym za 
pomocą widelca zrobić dziurki.
Na środek włożyć ananasa i
zawinąć brzegi ciasta.
Posypać cukrem pudrem.


Piec w nagrzanym do 210 stopni piekarniku
przez ok. 15 minut (aż brzegi będą zarumienione).
Po lekkim ostudzeniu środki wypełnić dżemem.


*Przepis pochodzi z internetu (jest na wielu
stronach więc nie podaję jednej).

** ilość ciasteczek zależy od wielkości 
krążków ananasa. Ja miałam mniejsze
(5cm) i wyszło mi 14 sztuk.

4 komentarze:

  1. Bardzo fajny pomysł na szybki deser ! Ciasto francuskie i ananasa uwielbiam :) Zabieram kilka sztuk do kawki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super połączenie muszę spróbować.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ...

    OdpowiedzUsuń
  3. szybkie, smaczne i naprawdę urocze :)

    OdpowiedzUsuń