Muszę się przyznać, że karkówkę robiłam
dwa razy w ciągu tygodnia tak bardzo nam
smakowała a szczególnie mojemu ślubnemu:)
smakowała a szczególnie mojemu ślubnemu:)
Składniki:
1 kg karkówki wieprzowej
1-2 cebule
Składniki na sos:
1 szklanka bulionu warzywnego
sól, pieprz
słodka mielona papryka
1/2 opakowania małego koncentratu
2 ząbki posiekanego czosnku
Mięso pokroić w ok. 1 cm plastry. Usmażyć na oleju na
złoty kolor. Składniki na sos zagotować.W naczyniu żaroodpornym
ułożyć karkówkę. Na każdej ułożyć plasterki cebuli.Zalać sosem,
wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec
ok. 40 minut aż mięso będzie miękkie.
złoty kolor. Składniki na sos zagotować.W naczyniu żaroodpornym
ułożyć karkówkę. Na każdej ułożyć plasterki cebuli.Zalać sosem,
wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec
ok. 40 minut aż mięso będzie miękkie.
*przepis pochodzi z książki pt. "Gotujemy
z Siostrami - Leonillą,Miriam i Teresą"
z Siostrami - Leonillą,Miriam i Teresą"
wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńPyszne mięsko, i ile cebuli, tak lubię ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńŚlubny wie co dobre :) Karkówka w tym wydaniu prezentuje się wybornie :)
OdpowiedzUsuńMyślisz że dobre będzie ze schabem? :)
OdpowiedzUsuńzrobione!! i powiem że MNIAM! Ehh dzięki że jesteś! aż miło!! :)
OdpowiedzUsuń