Zapraszam Was na roladki schabowe ale troszkę
z nietypowym nadzieniem. A mianowicie do farszu
dodaje się pestki słonecznika. Dla mnie to nowość
i zaskoczenie ale na szczęście pozytywne:)
z nietypowym nadzieniem. A mianowicie do farszu
dodaje się pestki słonecznika. Dla mnie to nowość
i zaskoczenie ale na szczęście pozytywne:)
Składniki dla 4 osób:
1/2 kg schabu
Składniki na nadzienie:
1 czerwona papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki pestek słonecznika
sól, pieprz
Najpierw przygotować farsz.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną drobno
cebulę i czosnek. Zeszklić i dodać pokrojoną w małą
kostkę paprykę. Na końcu wsypać pestki słonecznika.
Smażyć razem około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso pokroić na kotlety i rozbić. Nałożyć farsz, uformować roladki
i spiąć wykałaczką. Posypać solą i pieprzem. Roladki smażyć na złoty
kolor na patelni.Podlać małą ilością wody lub bulionu i dusić do miękkości.
*przepis troszkę zmodyfikowany -spisałam kiedyś z jakiejś gazety.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną drobno
cebulę i czosnek. Zeszklić i dodać pokrojoną w małą
kostkę paprykę. Na końcu wsypać pestki słonecznika.
Smażyć razem około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso pokroić na kotlety i rozbić. Nałożyć farsz, uformować roladki
i spiąć wykałaczką. Posypać solą i pieprzem. Roladki smażyć na złoty
kolor na patelni.Podlać małą ilością wody lub bulionu i dusić do miękkości.
*przepis troszkę zmodyfikowany -spisałam kiedyś z jakiejś gazety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz