Strony

11 lip 2011

Wstążki z grilla



Te wstążki to taka inna - szybsza-odmiana szaszłyków.
Różnią się od tradycyjnych tym, że mięso
 pocięte jest w paski a nie kostkę.  
No i nie ma w nich warzyw. Za to 
można sobie zrobić jakąś fajną
 suróweczkę:))Podpatrzone u moni00.

Składniki na 2-3 szaszłyki:

1 duża lub dwie mniejsze
piersi z kurczaka

troszkę oleju
przyprawa do drobiu
 sos worcestershire (ew. sojowy)

Mięso pokroić w długie paski.
Następnie je zamarynować i właściwie
możemy użyć
każdej marynaty.
Ja posmarowałam je olejem, posypałam przyprawą
 do kurczaka i dodałam troszkę sosu.
Potem dobrze jest włożyć je
na kilka
godzin w chłodne miejsce.

Mięso nadziewać na patyczki.

Ja nadziewałam dość ciasno. Piec na grillu.

1 komentarz: