Taka zupa na tak letnią pogodę jak dzisiejsza jest jak
najbardziej odpowiednia. Gdyby było cieplej można
by zaserwować chłodnik ale przy dzisiejszej temperaturze
przyda się raczej coś na rozgrzewkę:)
Składniki na ok 4 osoby:
1L bulionu drobiowego (najlepiej
ugotować samodzielnie ale może
być ostatecznie z bulionetki)
mały pęczek koperku
sól, pieprz
150g kwaśnej śmietany 200g makaronu (u mnie nitki)
Do bulionu dodać posiekany koperek.
Śmietanę (nie prosto z lodówki) lekko
posolić dodać 1 łyżkę mąki i wlać
do zupy energicznie mieszając.
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Zupę podawać z makaronem.
chetnie bym sie wprosila na miseczke takiej pysznej zupki:)
OdpowiedzUsuń