Strony

26 paź 2011

Grzanki do zup


Dzisiaj pokażę Wam mój sposób

(i pewnie nie tylko mój:)))

na spożytkowanie
kilkudniowego chleba.
Powstaną z niego grzanki,
które
możemy wykorzystać do
zup, sałatek lub do pochrupania:)))


Składniki:
kilkudniowy chleb
oliwa
zioła
czosnek granulowany

Chleb pokroić w kostkę.
Wrzucić na wyłożoną papierem
do pieczenia blaszkę.
Pokropić oliwą i posypać
ziołami lub granulowanym czosnkiem.


Piekarnik nagrzać do 200-220 stopni.
Grzanki piec ok. 15 minut na złoty kolor.
Przechowywać w zamkniętym słoiku.

4 komentarze:

  1. Fajny pomysl na zuzycie chlebka do ostatniego okruszka,lubie zupy z grzankami:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Często robię z tym, że na patelni ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. a ile dni można takie grzanki przechowywać?

    OdpowiedzUsuń
  4. Korzystałam z tego przepisu już nie raz, zawsze grzankami się objadamy i chociaż nie wiem ile ich zrobię, nie zostaje nigdy nawet okruszek:)

    OdpowiedzUsuń