Strony

10 paź 2011

Zupa jarzynowo-cukiniowa z makaronem


Bardzo pożywna i smaczna zupa
z dodatkiem jarzyn
i makaronu.
Na zimne jesienne i zimowe
dni jak najbardziej wskazana:))

Składniki na ok. 4-5 osób:
1,5-2 L bulionu drobiowego
kawałek pora (ok. 100g)
1/2 średniej cukinii (ok. 300g)
150g mrożonej fasolki
szparagowej zielonej
100g mrożonego groszku
1 puszka pomidorów (400g)
150g drobnego makaronu
natka pietruszki lub koperek
sól, pieprz

Do garnka wlać bulion.
Ja ugotowałam bulion ale jak ktoś
woli może sobie użyć z kostki.
Dodać pokrojonego w talarki pora.
fasolkę, groszek, pokrojoną w kostkę
cukinię oraz pomidory.
Na końcu dodać makaron.
Zmniejszyć gaz i gotować ok. 20 minut.
Pod koniec doprawić do smaku
(jeśli potrzeba).

2 komentarze:

  1. Witaj,
    Nie próbowałam jeszcze tej zupy, ale wiem, że makaron który prezentuje się w twoim daniu jest Super! Bardzo go Lubię :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rpzgrzalam się nią na sam widok ;-)

    OdpowiedzUsuń