Strony

7 lis 2011

Sałatka z zupek chińskich


Dawno nie wstawiałam żadnej

 sałatki więc pora to nadrobić:)
Jest dużo podobnych ale ja tym
razem skorzystałam
z przepisu
frankifiranki
chociaż
troszkę po swojemu:)


Składniki:
1 pierś z kurczaka
2 zupki chińskie z curry
1/2 średniej kapusty pekińskiej
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
szczypiorek
sól, pieprz
majonez

Mięso z kurczaka pokroić w kostkę.
Posypać przyprawą do drobiu.
Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Kapustę pokroić w paski.
Paprykę w kostkę.
Kukurydzę i fasolkę odsączyć.
Szczypiorek pokroić drobno.
Makaron z zupek pokruszyć jeszcze
w zamkniętej paczce.
Wrzucić do miski zawartość torebek
(razem ze wszystkimi przyprawami).
Zalać wrzątkiem tylko taką
ilością wody, żeby przykryć całość.
Wymieszać i odstawić na 3 minuty.
Zostawić do ostudzenia.
Wszystkie składniki połączyć
z majonezem i dokładnie wymieszać.
Doprawić solą, pieprzem i odrobiną curry.

5 komentarzy:

  1. wyglada bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię tą sałatkę :>

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam ją! Mój sałatkowy faworyt :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Robię często tą sałatkę, z tym, że bez fasolki. Jest pyszna! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zrobiłam sałatkę na sylwestra :) Mój Mąż zawsze wołał, że chce gyros, kiedy robiłam jakąkolwiek sałatkę teraz krzyczy o sałatkę z zupek chińskich :D Również robiłam bez fasoli.

    OdpowiedzUsuń