Strony

3 lis 2011

Przekąski rybki


Bardzo proste przekąski
z
ciasta francuskiego
w kształcie
rybek
wypełnione pastą rybną.

Dobre na każdą imprezkę
jak
i stół wigilijny:))

Składniki na ok.15 szt.
1 ciasto francuskie kupione
lub domowej roboty (275g)
1 jajko (białko i żółtko oddzielnie)

Pasta rybna z dowolnego
przepisu lub z tego
(bez dodatku ogórka)

Ciasto rozwinąć.
Za pomocą foremki wyciąć rybki.
W połowie wyciętych ciastek zrobić
mniejszą foremką rybką otwór.
Skleić je ze sobą za pomocą białka.


Ułożyć na blaszce i posmarować żółtkiem
zmieszanym z łyżką wody.
Piec ok. 15 -20 minut w 200 stopniach.
Gdy ostygną wypełnić pastą rybną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz