Strony

5 mar 2011

Pasta z tuńczyka


A u mnie znowu pasta do chleba:)
Tym razem z ryby a
dokładnie z tuńczyka. Doskonale sprawdza się zarówno

na śniadanie jak i kolację.


Składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju  
250g białego sera
(u mnie półtłusty)  
1 mała czerwona cebula
2 średnie ogórki kiszone
sól, pieprz
natka lub koperek

Tuńczyka wraz z olejem wymieszać z białym serem.
 Dodać posiekaną drobno cebulkę
i starte na tarce i odciśnięte z soku ogórki.
Doprawić solą i pieprzem.
Można dodać posiekany koperek

lub natkę pietruszki. Można też zrobić pastę tak
jak ja wrzucając
wszystkie składniki do robota kuchennego:)

1 komentarz:

  1. takie kanapeczki na śniadanie...Nie odmówimy, zamawiamy 2 porcje! :)

    OdpowiedzUsuń