Strony

2 mar 2011

Pasta drobiowa do pieczywa



Czasem zdarza się, że mam już dość kanapek z
 wędliną a czasem zostanie mi troszkę wędliny
nie pierwszej
świeżości:)) Robię wtedy taką pastę do
chleba i problem
z głowy. A brzuszki pełne:))  
Składniki:
15-20dag wędliny drobiowej
3 ugotowane na twardo jajka
szczypiorek-ilość wg. gustu
majonez
 sól, pieprz

Wędlinę i jajka zmielić w maszynce
do mielenia
mięsa lub w robocie kuchennym.
Dodać pokrojony drobno szczypiorek,
majonez oraz przyprawy.

6 komentarzy:

  1. fajny pomysł bardzo mi się podoba

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie domowe sposoby na wędlinę, zastanawiam się czy można np. ugotować część kurczaka i zmiksować z jajkiem. Ja już w ogóle odchodzę od kupnych wędlin.
    http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/

    OdpowiedzUsuń
  3. Przyznam, że nie próbowałam robić z gotowanym
    kurczakiem ale myślę, że powinno wyjść dobre:)
    A co do wędlin to mam podobne zdanie. Są coraz gorszej jakości. Niestety:(

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak podana na pewno smakuje lepiej niż wędlina :) Pzdr Aniado

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajne!
    Do tej pory te składniki drobno kroiłam - jakoś mi nie przyszło do głowy, żeby zmielić. Dzięki Ilko!
    A poza tym bardzo ładne podanie i zdjęcie.:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajny pomysł na śniadanie, jak do tej pory nie robiłam pasty drobiowej - wszystko przede mną.

    OdpowiedzUsuń