Bardzo kolorowa surówka,
która swoją nazwę zawdzięcza
chyba zawartości sosu sojowego w sosie:)
Przepis spisany z jakiejś gazety.
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
lub 1/2 dużej kawałek czerwonej kapusty
1 marchewka
1/2 ogórka sałatkowego koperek
Składniki na sos:
1 łyżka sosu sojowego
3 łyżki oliwy
2 łyżki wody
szczypta mielonego imbiru
troszkę soku z cytryny
sól, pieprz
Składniki na sos wymieszać.
Kapusty poszatkować.
Marchewkę zetrzeć na tarce
o grubych oczkach.Koperek posiekać.
Ogórka pokroić w kostkę.
Składniki wymieszać i polać
przygotowanym sosem.
Bardzo lubię takie kolorowe surówki.:)
OdpowiedzUsuńTylko mam zboczenie do wszystkich dodawać jabłko, przez co wszystkie podobnie smakują.
Chyba pora to zmienić.;)