Jeśli lubicie musli- podobnie jak ja
- to te muffinki też powinnyprzypaść
Wam do gustu.
Ale muszę dodać, że nie są one
z tych lekkich i puszystych a
raczej są bardziej "zbite".
Składniki na 12 sztuk:
300g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100g cukru
50g musli (nie granoli)
100g rozpuszczonego masła
100ml mleka
1 jajko
1 średnie jabłko
Jabłko obrać i zetrzeć na
tarce o grubych oczkach.
W pierwszej misce wymieszać
składniki suche czyli: mąkę,
proszek, cukier i musli.
Na końcu dodać jabłko i wymieszać.
W drugiej misce lekko ubić składniki
mokre: masło, mleko i jajko.
Do pierwszej miski z suchymi
składnikami wlać mokre.
Wymieszać tylko do nawilżenia
składników (szybko i niedbale).
Nałożyć ciasto do foremek i piec
w 200 stopniach przez ok. 20 minut.
Zdecydowanie w moim typie. Mniam :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam zgadzamy się z przedmówczynią :)
OdpowiedzUsuńI ja się dołączam do przedmówców - to zdecydowanie i mój typ.:)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł z dodatkiem musli;) idealne na drugie pożywne śniadanko;)
OdpowiedzUsuń